Hurghada – impresii in direct

Salutari din Egipt! Mai exact din Hurghada! Si mai exact de la hotelul Sunrise Mamlouk Palace!

A trecut deja o zi de cand am ajuns in Egipt. Clima este perfecta, caldura nu este insuportabila chiar daca este luna august, cel putin nu aici, pe malul marii, unde briza adie din belsug.

Resortul este impresionant, este o statiune in sine, unde gasesti cam tot ce ai nevoie iar piscina…piscina este foarte mare, frumoasa si superb luminata pe timp de noapte, cea mai frumoasa piscina pe care am vazut-o vreodata. De fapt, intregul hotel arata feeric, cu sute de luminite, la lasarea intunericului. Si prin noapte vreau sa zic putin dupa ora 7, pentru ca soarele apune foarte devreme, in jur de ora 6. De mentionat, aici suntem cu o ora in minus fata de ora Romaniei.

Intreaga zona inconjuratoare este detinuta de lantul Sunrise: Sunrise Mamlouk, Sunrise Garden, Sunrise Mall, oriunde intorci capul nu vezi decat sigla Sunrise.

Personal conceptul de ‘All Inclusive’ al hotelului imi ofera o senzatie ciudata, cel putin pentru moment, pentru simplul fapt ca pana acum nu am avut nici cea mai mica curiozitate de a il incerca. Toata lumea se plimba de colo colo, mananca, bea sau zace la soare pe plaja sau in jurul piscinei. Probabil daca suferi de oboseala cronica sau ai ‘in dotare’ cativa prichindei, sistemul este perfect. Macar o data merita incercat oricum, pentru experienta :D. Din fericire, fiind un resort intins pe o suprafata foarte mare, senzatia de aglomeratie nu exista, in ciuda numarului mare de turisti.

Mancarea…ei bine mancarea este din belsug, variante destule, insa la capitolul gust nu prea exceleaza. A trecut totusi abia o zi, asa ca … sa vedem ce urmeaza.

Marea este curata, exista posibilitatea de intrare lina in mare de pe plaja sau intrarea pe scara de pe ponton, zona aceasta fiind potrivita pentru snorkeling.

Din pacate tour-operatorii locali din jur nu ofera decat diverse excursii pe mare sau scubadiving. Pentru un trip la Cairo sau Luxor nu prea exista alta varianta decat tour-operatorul din partea agentiei din Romania asa ca am apelat la el. Achizitia excursiei a venit insa la pachet si cu o ora de explicatii despre ce ar trebui sa facem sau sa nu facem in Egipt aici intrand si vreo 3 ture de discutii pe subiectul ‘blestemul faraonului’ (mai precis bacteria cu efecte nu tocmai dorite asupra stomacului :D).

Bacsisul din cate am inteles este foarte apreciat cam pe oriunde.

Apa de la robinet nu este potabila in nici un caz, ba chiar am primit recomandari de a nu o folosi nici macar pentru spalatul pe dinti.

Nu contest frumusetea resortului si felul in care oamenii au construit aici centre turistice fabuloase, insa pana acum nu pot spune mai nimic despre Egipt pentru ca nu am iesit din zona hotelului. Puteam fi foarte bine oriunde altundeva unde exista astfel de resorturi. Partea interesanta de abia de acum urmeaza: Cairo, probabil o vizita in orasul Hurghada si o excursie cu barca pe Insula Giftun, pentru snorkeling adevarat in Marea Rosie.

Articole pe aceeasi tema:

This entry was posted in Destinatii externe, Egipt and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *