Eze Village – un sat medieval deasupra Mediteranei

In urma cu o luna faceam o scurta vizita pe Coasta de Azur, mai exact la Nisa. Insa cum coasta este atat de atractiva si te intampina cu o multitudine de orase si sate care mai de care mai apreciate si mai laudate, era pacat sa nu existe si o mica escapada catre alte locuri de pe riviera. Si uite asa am ajuns in Eze, si uite asa am mai descoperit un loc de vis.

La doar jumatate de ora cu autobuzul de Nisa si aproximativ 11 km distanta, pe renumita Riviera franceza, cocotat pe varful unei stanci la peste 400 de metri deasupra nivelului marii, se intinde Eze Village. Asa cum sugereaza si numele acesta este un sat, insa nu un sat oarecare. Desi mic, frumusestea si sarmul sau sunt renumite si incontestabile, Eze oferindu-ti senzatia ca te afli pur si simplu pe o terasa deasupra Mediteranei. Putini rezidenti mai locuiesc inca aici insa aspectul sau medieval cu cladiri vechi si joase, felinare si porti de lemn si fier forjat, strazi inguste si pietruite, numeroase tipuri de cactusi si in plus superbele panorame oferite de acest sat de sus din varf asupra Marii Mediterane continua sa atraga an de an un numar mare de turisti.

Nefiind prea extins Eze Village se poate vizita foarte usor in cateva ore insa ar fi mare pacat sa nu popositi si aici daca ati ajuns cumva pe Coasta de Azur. Prea multe despre acest satuc superb nu sunt de spus, doar luati o harta de la biroul de informatii turistice aflat la baza dealului, in imediata apropiere a statiei de autobuz si porniti explorarea de jos, lasandu-va pierduti prin labirintul de stradute, si pana sus, in varful stancii, ce gazduieste Gradina Botanica din Eze, numita si Gradina Exotica din Eze. Veti intalni aici numeroase galerii de arta, magazine de suveniruri si articole artizanale, restaurante si cateva hoteluri in care vederile minunate asupra marii sunt la ele acasa dar si preturile pe masura.

Nu ratati nici cea mai veche cladire din Eze, Chapelle de la Sainte Croix, sau Capela Sfintei Cruci, ce dateaza din anul 1306 sau faceti un tur prin parfumeria Fragonard.

Dupa cum spuneam prea multe nu sunt de scris despre Eze, frumusestea sa si peisajele spectaculoase de aici fiind greu de descris in cuvinte, asa ca de aceasta data pozele vor fi cele care vor spune povestea.

Articole pe aceeasi tema:

This entry was posted in Destinatii externe, Franta and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Eze Village – un sat medieval deasupra Mediteranei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *